Aanmelden

Je kunt telefonisch of via mail contact met me opnemen. Het kan prettig zijn om eerst een kort vrijblijvend gesprek te hebben in mijn praktijk. Wanneer blijkt dat ik je kan helpen en jij je er goed bij voelt, maken we binnen twee weken een afspraak voor een intakegesprek. Ik plan afspraken zoveel mogelijk  op dinsdag, woensdag en donderdag. Incidenteel werk ik ook op andere dagen of in de avond.

Intake

Het intakegesprek is bedoeld om de problemen die je hebt te bespreken. Samen proberen we te begrijpen waar je precies last van hebt, hoe je klachten zijn ontstaan en waarom ze in stand blijven. We kijken wat er nodig is om je klachten te verminderen en wat ik daarin voor jou kan betekenen. Zo komen we tot een behandelplan met daarin jouw hulpvraag en behandeldoel. Binnen twee weken na de intake kunnen we starten met de behandeling.

Behandeling

In mijn praktijk bied ik behandeling binnen de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheidszorg (GB-GGZ). Tijdens de behandeling kun je inbrengen wat je bezighoudt. Dat kunnen moeilijke dingen uit het verleden zijn, maar ook zaken waar je in het hier en nu tegen aanloopt. Samen onderzoeken we wat je behoeftes zijn en wat je blokkeert en verkennen we wat er nodig is voor verandering of acceptatie. Tussentijds en aan het einde van het traject zullen we de behandeling evalueren.

VerwijzingPsychologenpraktijkHooghiemstra8

Om de zorg vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar is een verwijsbrief van de huisarts nodig. In de verwijsbrief moet staan dat het gaat om een verwijzing naar de generalistische basis GGZ en dat er sprake is van een vermoedelijke DSM-V diagnose. Daarnaast is van belang dat de AGB-code van de huisarts in de brief staat.